Skip to main content

Με μια ισχυρή και διεκδικητική ομάδα επαγγελματιών – μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκπροσωπείται η Β’ Περιφέρεια Πειραιά (Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Νίκαια Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Πέραμα και Σαλαμίνα) στο ψηφοδέλτιο της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών με επικεφαλής τον οικονομολόγο Γιάννη Βουτσινά.

Κύριε Βουτσινά, μιλήστε μας για την εκπροσώπηση της Β’ Πειραιά στο ψηφοδέλτιό σας και τους στόχους αυτής της Επαγγελματικής Κίνησης που δημιουργήσατε, της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών.

«Πρόκειται για τριάντα επτά επαγγελματίες,  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, με σκοπό να εργασθούν συστηματικά, διεκδικητικά και προγραμματισμένα μαζί με τους συνυποψήφιους τους, ως ενιαία ομάδα με κοινούς στόχους και επιδιώξεις, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αλλαγή της εικόνας, του ρόλου, αλλά πολύ περισσότερο της αποτελεσματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Ενός Επιμελητηρίου που οι περισσότεροι επαγγελματίες το αντιμετώπιζαν μόνον ως μια εκ του νόμου υποχρέωση, ως ένα έξοδο, τελικά μη ανταποδοτικό.

Συντασσόμενοι και αυτοί με την μεγάλη ομάδα της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών, μιας πολυπληθούς ομάδας 194 επαγγελματιών– της μεγαλύτερης από όλους τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές – οι εκπρόσωποι της Β’ Πειραιά, θα λειτουργήσουν ως ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας, μεταξύ του επιμελητηρίου και των συναδέλφων τους από τις παραπάνω περιοχές. Θα μεταδίδουν συνεχώς τον παλμό της αγοράς, τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν οι επιχειρήσεις, προσπαθώντας με τις δημιουργικές προτάσεις και ενέργειές τους, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα και διεξόδους στα αδιέξοδα, λειτουργώντας πάντα συλλογικά για το καλό όλων των επαγγελματιών.

Η ενεργός συμμετοχή τους, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της ομάδας Γιάννη Βουτσινά, ενός ανθρώπου με ιδιαίτερη εμπειρία από την ελεύθερη αγορά, αλλά και το συγκροτημένο πλαίσιο λειτουργίας και οι προτάσεις του συνδυασμού που έχουν δημοσιοποιηθεί και είναι στη διάθεση όλων των μελών του ΕΕΠ εδώ και πολύ καιρό, μπορεί να εγγυηθεί ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά από τις 12 Δεκεμβρίου αλλάζει σελίδα. Όχι μόνο διοίκηση, αλλά τρόπο σκέψης, λειτουργίας και συμπεριφοράς.

Μετατρέπεται σε ένα ανοικτό, φιλικό, δραστήριο, διεκδικητικό, ανθρώπινο και πάνω από όλα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ Επιμελητήριο, που αναγνωρίζει την προσπάθεια και τον κόπο των μελών του, που αντιλαμβάνεται την πίεση της χειμαζόμενης επιχειρηματικότητας, όσο και την ασθμαίνουσα οικονομία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπως και τον κοινωνικό αντίκτυπό της.

Στόχος, σκοπός και μεγάλο στοίχημα δικό μου προσωπικά, αλλά και όλης της ομάδας που  πλαισιώνει αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια διάσωσης όσων σώζονται και δημιουργίας ευκαιριών για ανάταξη και επάνοδο στην πρόοδο και την ανάπτυξη, είναι να μην πάει ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ για τους επαγγελματίες από εδώ και πέρα. Το Επιμελητήριο πλέον θα λειτουργεί ως ο βοηθός, ο αρωγός, ο σύμβουλος, ο εκπαιδευτής και επιταχυντής της επιχειρηματικότητας, των νέων ιδεών, της καινοτομίας και της συνεργασίας μεταξύ όλων όσων μπορούν αθροιστικά να ξυπνήσουν αυτόν τον κοιμώμενο γίγαντα που λέγεται ψυχή, κουράγιο, προσπάθεια, επανεκκίνηση. Όλων αυτών των παραγόντων που η συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα μας, τα έχει θέσει σε χειμερία νάρκη.

Με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών – μελών της Β’ Πειραιά στις εκλογές στις 10 & 11 Δεκεμβρίου, θα δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους τους  – που θα τύχουν της υποστήριξής τους – να συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. του επιμελητηρίου και να εργασθούμε συστηματικά για να δοθεί εκ νέου η ώθηση που απαιτείται, αλλά και το ηθικό φορτίο που είναι αναγκαίο για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Για να ζωντανέψουμε την αγορά, να την κάνουμε ισχυρή.

Γιατί Ισχυρή Αγορά σημαίνει Ισχυρή Κοινωνία.»

Οι τριανταεπτά εκπρόσωποι της Β’ Περιφέρειας Πειραιά του ψηφοδελτίου Βουτσινά είναι:

Από Κερατσίνι & Δραπετσώνα
ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΜΠΑΪΡΑΜΟΓΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ-ΣΙΔΗΡΙΚΩΝ-ΥΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. του Ε.Ε.Π.
ΡΗΝΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ – ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΑΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΣΚΥΦΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ  “EDISON”
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ – ΚΑΠΝΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑ “ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΤΣΕΚΟΥΡΑ”
ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ EΜΠΟΡΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕΛΟΣ EUROPALSO / ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚH ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ”
ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Ε.Ε.Π. / ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α’ ΒΑΘ/ΜΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΕΡΟΜΥΛΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Από τον Κορυδαλλό
ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΖΕΪΜΠΕΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΕ – BAR “ΑΙΓΛΗ”
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΤΣΙ-ΤΣΙ”
ΜΕΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ EΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΣΑΠΕΚ)
ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “ΑΛΥΠΙΟΣ”
ΜΟΥΡΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΜΟΥΡΑΤΟΣ” ΤΑΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.Φ.Α) / ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε.)
ΜΠΟΤΟΤΣΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ “ΔΙΑΝΑ Α.Ε.”
Από τη Νίκαια & Αγ. Ιωάννη Ρέντη
ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΙΔΗΡΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΑΣ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Κ.Λ. ΡΕΝΤΗ
ΤΖΑΝΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΛΛΙΜΑΝΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ
ΛΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΕΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΟΡΑΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΣΧΩΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΑΝΔΡΙΚΟ-ΠΑΙΔΙΚΟ “KASS”
ΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ “ΑCTIVITIES”
Από το Πέραμα
ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ “ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ”
ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΔΑΜΗΛΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡ/ΠΟΣ ΥΓΡΩΝ & ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ – IRON ΤΕΑΜ SECURITY
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ SOS” ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ
ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ AGENCY MANAGER “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ”
ΨΑΡΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ
Από τη Σαλαμίνα
ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΒΟΪΔΗΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ “Κ.ΒΟΪΔΗΛΑΣ” ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ / ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”
ΡΑΠΑΝΤΖΙΚΟΥ ΟΡΣΙΑ ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ “ΠΑΛΕΤΑ” ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΜΠΟΓΡΗΣ ΜΗΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ “ΜΗΝΑΣ ΜΠΟΓΡΗΣ Ε.Ε.”

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις του συνδυασμού και τους υποψηφίους που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών μπορείτε να βρείτε στο www.dikiep.gr

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 3 Πειραιάς και στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Ελευσίνα, Εθνικής Αντιστάσεως 98, από τις 08.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.

 

Λίγα λόγια για τον Γιάννη  Βουτσινά

Γεννήθηκε το 1977 και ζει στον Πειραιά. Είναι Οικονομολόγος ΜΒΑ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων- Λογιστής-Φοροτεχνικός. Καταξιωμένος επαγγελματίας, διατηρεί επι 15 χρόνια οργανωμένο Λογιστικό γραφείο στον Πειραιά, συνεχιστής του γραφείου που ίδρυσε η οικογένειά του πριν 40 χρόνια.

Απόφοιτος του Α. Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων:

MBA «TOURISM MANAGEMENT» Πανεπιστήμιο Πειραιά (2009)

Μ.Α   «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (2015)

MBA “ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Διαπανεπιστημιακό (2016)

 

Το 2002 σε ηλικία 25 ετών εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά και το 2006 επανεξελέγη. Από τη θέση αυτή στήριζε πάντα τα συμφέροντα του επαγγελματία.

Τον Ιούλιο του 2013 ανέλαβε Διευθύνων σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Κατά τη διετή θητεία του στη συγκεκριμένη θέση λειτούργησε αποτελεσματικά και:

  • Προώθησε και επέλυσε χρονίζοντα προβλήματα του Οργανισμού
  • Υλοποίησε με αποφασιστικά βήματα, την οργανική διασύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας, αίροντας πολλές εκκρεμότητες που ως τότε δημιουργούσαν εμπόδια στη διαδικασία πιστοποίησης προσόντων
  • Θεμελίωσε το Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης μέσω της ουσιαστικής αντιστοίχησης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).