Skip to main content

Ένας ακόμη κλάδος επαγγελματιών με ιδιαίτερη συμβολή στην εθνική, αλλά και την τοπική οικονομία, ο κλάδος του εμπορίου – που βάλλεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτήν την πολύχρονη κρίση – συστρατεύθηκε με τη Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών και τον επικεφαλής της Γιάννη Βουτσινά.

Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Γιάννη Βουτσινά ήταν ο Παύλος Πολιτάκης, γνωστός έμπορος του Πειραιά και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Αττικής, Βοιωτίας & Αιγαίου, τον οποίο ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοί του επαγγελματίες, πρόεδροι & ΜΈΛΗ Δ.Σ. και άλλων εμπορικών συλλόγων, όπως  της Σαλαμίνας, του Περάματος, του Κερατσινίου, του Πειραιά, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Πόρου και των Σπετσών. 

Οι έμποροι που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Βουτσινά, είναι  επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία και βαθιά γνώση των θεμάτων του κλάδου, έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να εργασθούν συστηματικά και διακδικητικά μέσα από τον επιμελητηριακό θεσμό και τις δυνατότητες που αυτός μπορεί να προσφέρει, προκειμένου να δώσουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για να ανοίξουν νέους δρόμους προς την ανάπτυξη και την πρόοδο του επιχειρείν.

Ήδη, με τη βοήθειά τους, έχει γίνει καταγραφή των σοβαρών θεμάτων των εμπόρων που θα απασχολήσουν τη νέα διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά από την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής της, όπως :

 • Το ασταθές φορολογικό σύσημα με τους ιδιαίτερα υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που τιμωρούν την υγιή επχειρηματικότητα και ποινικοποιούν το κέρδος
 • Το μη ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα
 • Η μόνιμη και οριστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ που υπήρχαν πριν τον ΕΦΚΑ με πάγωμα και κεφαλαιοποιήση της οφειλής και δυνητική μετατροπή σε ασφαλιστικό χρόνο
 • Η δημιουργία ειδικού επιχειρηματικού λογαριασμού Ακατάσχετου,έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηριχθεί μέσω του τραπεζικού συστήματος η λειτουργια των επιχειρήσεων,τόσο για τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο και τη μιθοδοσία, όσο και για τις συναλλαγές που γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης
 • Η κατάργηση όλων των έκτακτων εισφορών
 • Η ένταξη του εμπορίου στα προγράμματα ΕΣΠΑ
 • Η επέκταση και στήριξη των ανοικτών εμπορικών κέντρων
 • Η επέκταση του εργόσημου
 • Ο σχεδιασμός μιας απλής και κατανοητής κωδικοποίησης νόμων και κανόνων που διέπουν τη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων έτσι ώστε να λειτουργούν νόμιμα
 • Η αυξημένη προσοχή και οι ενέργειες για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου
 • Προτάσεις για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας αυστηρά περιορισμένων ζωνών σε τουριστικές και παρα-τουριστικές περιοχές, μετά από σχετική διαβούλευση με τους εμπορικούς συλλόγους

Ταυτόχρονα όμως, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, έχουν συμβάλλει με την εμπειρία, τις ιδέες και το όραμά τους, στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού πλαισίου προτάσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας, στον εκσυγχρονισμό της και στην επάνοδό της στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Άλλωστε η δέσμευση του επικεφαλής της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών Γιάννη Βουτσινά είναι, ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ! Αυτό σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο ίδιος και η ομάδα των επαγγελματιών που τον πλαισιώνει, τις δυνατότητες που μπορεί να εκμεταλλευθεί το Επιμελητήριο και τις πολλαπλές ευκαιρίες μπορεί να προσφέρει στους επαγγελματίες – μέλη του.

Στόχος και όραμα ολόκληρης της ομάδας Βουτσινά είναι να γίνει το επιμελητήριο χρήσιμο, υποστηρικτικό, προοδευτικό, ανθρώπινο και πάνω από όλα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ.

Για να αντιληφθούν όλοι οι επαγγελματίες που σήμερα, σε πολύ υψηλό ποσοστό είτε απαξιώνουν, είτε δεν γνωρίζουν, το Επιμελητήριο, ότι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το σύμβουλο, το βοηθό, τον υποστηρικτή τους.

Ότι μπορεί και πρέπει να τους δείξει το δρόμο προς τον εκσυγχρονισμό με διαρκή εκπαίδευση, το δρόμο για νέους και αποτελεσματικούς τρόπους άσκησης των δραστηριοτήτων τους.

Οι  εκπρόσωποι του εμπορικού κλάδου που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι οι:

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΕΠΙΘΕΤΟ

ΟΝΟΜΑ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΠΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. του Ε.Ε.Π. / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔ. ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΜΟΡΡΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΦΚΑ /  ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.  ΕΣΕΕ / ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΦΚΑ / ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ, ΕΜΠΟΡIO AΝΔΡΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΠΑΤΙΣΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. του Ε.Ε.Π. / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΞ / ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ “PARANOIA”

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΡΗΝΙΩΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ – ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΤΣΟΓΚΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΜΠΕΘΑΝΗ

ΕΛΕΝΗ

ΜΕΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ

ΜΕΓΑΡΑ

ΜΠΙΡΛΟΥΔΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ, KATΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΑΛΙΚΩΝ “ANAIS” – BEACH BAR “AQUA MARE”

ΜΕΓΑΡΑ

ΓΡΑΤΣΙΩΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΚΟΚΟΡΗ

ΚΑΛΙΟΠΗ

ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ – ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΥΔΡΑ

ΚΟΥΒΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ «ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ»

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΑΝΤΙΛΙΑΚΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ “3Μ”

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΡΑΠΑΝΤΖΙΚΟΥ

ΟΡΣΙΑ

ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ “ΠΑΛΕΤΑ”

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΣΑΒΒΙΔΗ

ΜΑΡΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ “WELCOME”

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΣΚΥΦΤΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ  “EDISON”

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΣΠΥΡΙΔΗ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΧΟΝΔΡΙΚΗ – ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ “VETRO”

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ – ΚΑΠΝΟΥ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗ

ΖΩΗ

ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΣΩΡΡΟΥΧΩΝ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΤΣΑΚΑΛΙΑΝ

ΓΚΑΡΜΠΙΣ

ΕΜΠΟΡΙΟ  ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΑΛΙΚΩΝ – ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΧΑΛΟΦΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ “Η ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΙΚΑ”

ΜΕΓΑΡΑ

ΧΑΡΤΟΠΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ “CΟΖΙ”

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ-ΟΧΗΜΑΤΩΝ “X TRACTOR”

ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

 

 

 

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΞΕΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΡΟΥ, ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΟΣ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ “NEW DAY”

ΠΟΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ SOS”

ΠΕΡΑΜΑ

ΟΡΛΑΝΔΟΣ

ΙΑΣΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ, ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΣΠΕΤΣΕΣ

ΚΑΜΕΝΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ – ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου του εμπορίου αποτελούν εγγύηση για τους συναδέλφους τους. Είναι μια ομάδα ικανή να εκπροσωπήσει επάξια τον κλάδο τους, με δυναμισμό, παρεμβατικό, και ουσιαστικό λόγο, αλλά και έντονη διάθεση αναζήτησης βιώσιμων λύσεων στο Επιμελητήριο, προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα.

Μια ομάδα που μπορεί και πρέπει να έχει την όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη νέα διοίκηση του ΕΕΠ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις του συνδυασμού και τους υποψηφίους που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών μπορείτε να βρείτε στο www.dikiep.gr

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 3 Πειραιάς και στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Ελευσίνα, Εθνικής Αντιστάσεως 98, από τις 08.00 έως τις 19.00.