Skip to main content

Την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά και στις δυνατότητες των νησιών που υπάγονται στη διοικητική περιφέρεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών Γιάννης Βουτσινάς σε πρόσφατη συζήτησή του με εκπροσώπους του τύπου.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούνται και τα επτά νησιά, αλλά και η επαρχία της Τροιζηνίας που υπάγονται στο ΕΕΠ, σηματοδοτεί αφενός το ενδιαφέρον των ιδίων των υποψηφίων να είναι παρόντες στην προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου του επιμελητηρίου, αλλά και τη διάθεσή τους να εργασθούν δυναμικά και διεκδικητικά, προκειμένου να αρθεί αυτή η ιδιότυπη απομόνωση των νησιών λόγω αυτής καθ΄αυτής της νησιωτικότητας και των προβλημάτων που δημιουργεί, αλλά και της όποιας έμμεσης απομόνωσης που κάποιοι τους επιβάλλουν κατά καιρούς.

Ο Γιάννης Βουτσινάς, τιμώντας τους νησιώτες επαγγελματίες και γνωρίζοντας τις αντικειμενικές τους δυσκολίες, επεδίωξε και πέτυχε την αντιπροσώπευσή τους στο ψηφοδέλτιό του με είκοσι πολύ αξιόλογες υποψηφιότητες, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα. Ότι είναι ισότιμα και ισάξια μέλη του επιμελητηρίου, που έχουν το δικαίωμα όχι μόνον στο εκλέγειν, αλλά και στο εκλέγεσθαι, που αντιμετωπίζουν τα ίδια – ίσως και περισσότερα – σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή άσκηση του επιχειρείν.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες των τόπων και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει μια συντονισμένη, προγραμματισμένη και συστηματική δουλειά με στόχο τη βελτίωση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, δεσμεύθηκε για τη δημιουργία ειδικής επιτροπής Εστίασης και Τουρισμού, που θα τονώσει, θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει τις τουριστικές ροές στα νησιά. Η ταυτόχρονη δε, προσπάθεια ανάδειξης του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών προϊόντων με συντονισμένες κινήσεις σύνδεσής τους με την εστίαση και την τοπική γαστρονομία, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς την ίδια κατεύθυνση.

Οι είκοσι νησιώτες υποψήφιοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Βουτσινά είναι οι παρακάτω:

Από τα Κύθηρα:

 • Γρηγοράκης Θεόδωρος, ιδιοκτήτης Καφενείο –Ουζερί «Γρηγοράκης»
 • Πρωτοψάλτης Μιχαήλ, τ. Αντιδήμαρχος Κυθήρων, Εμπόριο Οικοδομικών Υλικών & Κατασκευές
 • Χατζηγιάννης Παναγιώτης, διαχειριστής τουριστικών καταλυμάτων CALADI ROCK, Αρχιτέκτονας

Από την Ύδρα

 • Κόκορη Καλλιόπη, εμπόριο ειδών δώρων & λαϊκής τέχνης

 

Από τις Σπέτσες

 • Ορλάνδος Ιάσων, πρόεδρος Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών, λογιστής
 • Ρούσσου Αναστασία, Καφετέρια «Ρούσσος»

 

Από τον Πόρο

 • Συξέρης Δημήτριος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου, κοσμετολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων υγείας
 • Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, Λογιστής – Φοροτεχνικός
 • Κουνέλης Παντελεήμονας, ιδιοκτήτης εστιατορίου «Panorama Resto”

 

Από την Αίγινα

 • Μπήτρος Σωτήριος, μέλος Δ.Σ. ΕΕΠ, Ασφαλιστικός Σύμβουλος & υπεύθυνος χώρου εστίασης Ναυτικού

Ομίλου Αίγινας

 • Χαλδαιάκη Ευσταθία, μέλος Δ.Σ. ΕΕΠ & έμπορος πυροσβεστικών ειδών
 • Παντελάρου Αλεξάνδρα, Ασφαλιστικός Σύμβουλος & ιδιοκτήτρια των ενοικιαζόμενων δωματίων “Villa

Alexandra”

 • Πάλλης Κωνσταντίνος, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σουβάλας & ιδιοκτήτης της Καφετέριας Buricos

Coffee

 • Τσιρίκος Νικόλαος, τ. Γραμματέας Ομίλου Φίλων Παλαιών Οχημάτων Αίγινας, ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών.

Από το Αγκίστρι

 • Δαλακούρας Αντώνιος, ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων
 • Πάνου Ιωάννης, πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Αγκιστρίου, Beach Bar “SUNRISE”.

 

Από την Τροιζήνα

 • Λάμπρου Ανάργυρος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

 

Από τη Σαλαμίνα

 • Μπόγρης Μηνάς, ασφαλιστικός πράκτορας “ΜΗΝΑΣ ΜΠΟΓΡΗΣ Ε.Ε.”
 • Βοϊδήλας Κωνσταντίνος, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Κρεοπωλών Πειραιώς «Άγιος Γεώργιος», κρεοπωλείο «Κ. ΒΟΪΔΗΛΑΣ»
 • Ραπαντζίκου Όρσια, πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας, έμπορος παιδικών υποδημάτων «ΠΑΛΕΤΑ»

 

Ο Γιάννης Βουτσινάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δυσκολία ή την πιθανή αδυναμία των επαγγελματιών να προσέλθουν στις κάλπες λόγω της μη ύπαρξης καλπών στα νησιά δήλωσε:

«Γνωρίζω τις όποιες δυσκολίες της μετάβασης στον Πειραιά.

Δυστυχώς η τοποθέτηση κάλπης στα νησιά – ως όφειλε να προτείνει η απερχόμενη διοίκηση στην εκλογική επιτροπή – δεν κατέστη δυνατή παρά τις παρεμβάσεις μας.

Είναι  όμως ανάγκη και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, να εκφραστούν.

Όσο και αν αυτό επιχείρησαν κάποιοι να το εμποδίσουν.

Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι από τα νησιά μας, θα κάνουν ότι πρέπει και θα πραγματοποιήσουν αυτήν την «αναγκαία» ημερήσια εκδρομή, στον Πειραιά, δίνοντας τη δική τους απάντηση. Και ανεξάρτητα από τα εμπόδια – φυσικά ή τεχνητά –  όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τους φιμώσουν, αυτοί θα εκφραστούν μαζικά, δίνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα!

Πρόθεσή μας  είναι, στις εκλογές του 2022 να παρέχεται στα μέλη μας η δυνατότητα να ψηφίσουν είτε με κάλπη παντού, είτε ηλεκτρονικά.

Για να αποκτήσει  ο επαγγελματίας μια ισχυρή φωνή η οποία θα διεκδικεί και θα απαιτεί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στα προβλήματά του, που σήμερα τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον μονόδρομο της συρρίκνωσης και του αφανισμού.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε με την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο και των συναδέλφων επαγγελματιών των νησιών στις επερχόμενες εκλογές στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017»

 

www.dikiep.gr

 

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 3 Πειραιάς και στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Ελευσίνα, Εθνικής Αντιστάσεως 98, από τις 08.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.