Skip to main content

Το δοκιμαζόμενο κλάδο των επαγγελματιών (εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευση (Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Κέντρων δια Βίου Μάθησης, ΙΙΕΚ) , των μουσικών σχολών και των παιδικών σταθμών, εκπροσωπούν με ηχηρό και δυναμικό παρόν, Δεκαοκτώ (18) επαγγελματίες του κλάδου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννη Βουτσινά.

Πρόκειται για έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του κλάδου και γενικά των θεμάτων της Δια Βίου Μάθησης, με τα οποία έχει ασχοληθεί και ο επικεφαλής του συνδυασμού τη διετία 2013-2015 ως Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π), γεγονός που αναγνωρίζουν οι εκπρόσωποι του χώρου που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο.

Κατά την εκεί διετή παρουσία του ο Γιάννης Βουτσινάς:

 • Ελαχιστοποίησε το χρόνο ανταπόκρισης, βελτίωσε τις διαδικασίες των κτιριολογικών ελέγχων των υπό αδειοδότηση φορέων και μείωσε ΔΡΑΣΤΙΚΑ (από τέσερις μήνες σε περίπου 25 ημέρεςς) το χρόνο έκδοσης νέων αδειών.
 • Προώθησε και επέλυσε χρονίζοντα προβλήματα του Οργανισμού και του κλάδου
 • Επέτυχε την πρώτη κερδοφόρα χρονιά (2014) στην ιστορία του Οργανισμού
 • Υλοποίησε με αποφασιστικά βήματα, την οργανική διασύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας, αίροντας πολλές εκκρεμότητες, που ως τότε δημιουργούσαν εμπόδια στη διαδικασία πιστοποίησης προσόντων
 • Θεμελίωσε το Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης μέσω της ουσιαστικής αντιστοίχησης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF)

Συντασσόμενοι με τη Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών, με πρόγραμμα, δυναμισμό και διάθεση προσφοράς, φιλοδοξούν να ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα του κλάδου μέσω μιας ικανής και διεκδικητικής ηγεσίας η οποία θα κινηθεί ενεργά προς την κατεύθυνση:

 • Της αναβάθμισης  του θεσμικού ρόλου του επιμελητηρίου και την ανάδειξή του σε φορέα εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης των επαγγελματιών
 • Της ανάδειξης της Δια Βίου Μάθησης ως συνεχές εργαλείο βελτίωσης της επιχειρηματικότητας
 • Της προστασίας του επιχειρείν στην ιδιωτική εκπαίδευση και της οριστικής λύσης στα προβλήματα που δημιουργεί η διαρκώς αυξανόμενη παραοικονομία του κλάδου
 • Της αδειοδότησης των Επαγγελματικών Χώρων της Εκπαίδευσης και των Οικοδιδασκάλων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και της δημιουργίας Δημόσιου Μητρώου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να γνωρίζουν και να ελέγχουν ποιοι είναι οι αδειοδοτημένοι φορείς και ποιο το γνωστικό τους αντικείμενο.
 • Της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής και Διαδικτύου από τις επιχειρήσεις για την αύξηση της  ανταγωνιστικότητάς τους.
 • Της επέκτασης των αδειών των Φροντιστηρίων και για την Υποστηρικτική Διδασκαλία μαθητών Δημοτικού. Αυτή είναι η μόνη θεσμικά και εκπαιδευτικά ορθή λύση, που ταυτόχρονα μπορεί να βάλει ένα τέλος σ΄ όλη την κατάσταση που κυριαρχεί σήμερα και χαρακτηρίζεται από ανομία, έλλειψη κάθε ελέγχου και φοροδιαφυγή.
 • Της κατάργησης κάθε άδειας Οικοδιδασκαλίας η οποία εντείνει την εκπαιδευτική παραοικονομία στον χώρο των ιδιαιτέρων μαθημάτων από επίορκους εκπαιδευτικούς του κρατικού σχολείου ή από παράνομους ιδιώτες. Ο χαρακτηρισμός ως οικοδιδασκάλων αυστηρά ΜΟΝΟ όσων παραδίδουν κατ’ οίκον ιδιαίτερα μαθήματα και όχι όσων στεγάζονται σε επαγγελματικό χώρο και διδάσκουν σε ομάδες μαθητών διαφημίζοντας ταυτόχρονα την επιχείρησή τους.
 • Της διασφάλισης της ποιότητας στην πράξη των παρεχομένων υπηρεσιών του κλάδου, αξιοποιώντας συστήματα ISO δραστηριοτήτων και δεξιοτήτων προσώπων

Αδιαμφισβήτητα είναι μια ισχυρή ομάδα, που μπορεί και θέλει, να μεταφέρει τον παλμό και τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου του. Μια ομάδα ικανή να εκπροσωπήσει επάξια τους συναδέλφους της, με δυναμισμό, παρεμβατικό, και ουσιαστικό λόγο, αλλά και έντονη διάθεση αναζήτησης βιώσιμων λύσεων με μπροστάρη το Επιμελητήριο και με όπλο τη θέληση και τις προτάσεις τους για:

 • Ενεργοποίηση και εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου του Ν.4283/2014 που ενισχύει το ρόλο του Επιμελητηρίου ως φορέα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.
 • Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιμορφωτικών σεμιναρίων αξιοποιώντας τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων, με ελάχιστο κόστος συμμετοχής των επαγγελματιών μελών του.
 • Ύπαρξη νέων σκεπτκών και προταγμάτων που θα ανοίγουν νέους δρόμους, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα.
 • Αξιοποίηση του ρόλου προγραμμάτων διαρκούς εκπαίδευσης , κατάρτισης και επανακατάρτισης ως μέσα ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων και συνεχής απόκτησης νέων εφοδίων από όλους
 • Εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής και Διαδικτύου από τις επιχειρήσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.
 • Δημιουργία επικοινωνιακής στρατηγικής για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ψηφιακού μάρκετινγκ

Την Dream Team των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και επιχειρηματιών της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ψηφοδελτίου Βουτσινά, συγκροτούν οι:

ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΕΡΑΜΑ
ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΛΙΛΙΑΝ) ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ “ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΑ ΛΙΛΙΑΝ ΓΙΑΝΝΙΟΥ”

ΜΕΛΟΣ EUROPALSO

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ “INTERNATIONAL SCHOOK OF PIRAEUS”, “SPORTY’ S INTERNATIONAL SCHOOL” ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΜΕΛΟΣ EUROPALSO / ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΜΕΛΟΣ EUROPALSO

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. “TYPE ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ “ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ” ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ “ΑΛΥΠΙΟΣ” ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ “LOLLIPOP” ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΛΟΥΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «LEADERS» ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΜΙΣΥΡΛΗ ΜΕΡΣΙΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ “ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ” ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΜΟΥΡΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΜΟΥΡΑΤΟΣ”

ΤΑΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.Φ.Α) / ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε.)

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ ΡΩΞΑΝΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ” ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΝΤΑΦΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ΑΝΩΣΗ”

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. του Ε.Ε.Π. / ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.Φ.Α.) / ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Φ.Α. / ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΡΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΑΡΙΣΤΟΒΑΘΜΙΟ” ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΣΕΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΟΡΑΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ / ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΝΙΚΑΙΑ
ΧΑΣΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΧΑΣΙΑΚΗΣ”

ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕΦΑ / ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ /  ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ /  ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόκειται για μια ομάδα που πραγματικά μπορεί και πρέπει να έχει την όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη νέα διοίκηση του ΕΕΠ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις του συνδυασμού και τους υποψηφίους που συνθέτουν το ψηφοδέλτιο της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών μπορείτε να βρείτε στο www.dikiep.gr

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 3 Πειραιάς και στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στην Ελευσίνα, Εθνικής Αντιστάσεως 98, από τις 08.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.